Kontakt

Vilsonovo šetalište 10/II 71000 Sarajevo

info@redbit.ba

+38762547010

// RedbIT sigurnost

Pouzdan partner na vašem putu do cyber sigurnosti

Svaka kompanija, neovisno o veličini, lokaciji ili prihodu, svakodnevno je izložena cyber prijetnjama.

Razmislite o kritičnim i osjetljivim informacijama koje bi bile dostupne u slučaju da cyber napad na Vaš IT sistem bude uspješan. Zaštita Vašeg IT sistema od cyber prijetnji mora biti bitan dio Vašeg plana oporavka od katastrofe i kontinuiteta poslovanja.

Sigurnost IT sistema može biti ugrožena od strane vlastitih zaposlenika, stoga je nužno odabrati cjelokupno rješenje zaštite IT sistema.

Imajući u vidu Vaše potrebe i mogućnosti, projektovat ćemo i implementirati sisteme IT sigurnosti zasnovane na vodećim svjetskim tehnologijama kako bismo na što bolji način zaštitili Vaš IT sistem.

// činjenice

Koliko je sigurno vaše okruženje?

Mrežnih upada uzrokovano je ugroženim korisničkim lozinkama i imenima 70%
Cyber napad pogađa male kompanije 68%
Na globalnom nivou, kompanije koje tvrde da su pripremljene za sofisticirane cyber napade 38%
Kompanija ima definisanu strategiju enkripcije osjetljivih podataka 45%
// IT SIGURNOST

Predvidljiva mjesečna naknada. Nema iznenađenja

// IT sigurnost

Usluge cyber sigurnosti

RedbIT nudi sveobuhvatan pristup razvoju sigurnosne strategije za vaše poslovanje. Dajemo vam taktičke alate potrebne za praćenje prijetnji uz smanjenje troškova usklađenosti sa sigurnosnim propisima. Kombinovano sigurnosno rješenje će zaštititi kritičnu IT infrastrukturu vašeg poslovanja i zaštititi vaše podatke, omogućavajući vam da pružite sigurno okruženje za svoje uposlenike i klijente.

Poslovne aplikacije i infrastruktura zavise od zdravih operativnih sigurnosnih praksi kako bi se cyber rizici držali podalje. Bez odgovarajuće upravljane IT podrške, vaš sistem je ranjiv na eksploataciju. Upravljanje ranjivostima je neophodno u ovom digitalnom dobu. Kako se važniji procesi sele u oblak, a cyber kriminalci postaju još sofisticiraniji, postoji još veća potreba za pametnijim načinom poboljšanja sigurnosti.

Metodičan pristup poboljšanju vaše sigurnosti i složenih IT izazova uključuje stavljanje vaše IT sigurnosti u ruke profesionalno upravljane usluge cyber sigurnosti. RedbIT osigurava IT sigurnost i pristup podršci koji pokriva složena okruženja i smanjuje cyber prijetnje tako da vaša IT infrastruktura ostaje pouzdana, sigurna i efikasna.

Naš tim vjeruje da je prevencija uvijek bolja od liječenja – posebno u IT svijetu. Naše najsavremenije upravljane usluge su dizajnirane da:

 • Smanjite troškove IT podrške
 • Odbranite se od sigurnosnih događaja i cyber napadača
 • Oslobodite svoje interne resurse i poboljšajte vrijeme rada
 • Brzo identificirajte kršenja sigurnosti

U RedbIT-u nudimo višeslojni pristup našoj sigurnosti. Posjedovanje niza upravljanih opcija podrške pruža proaktivnije rješenje za IT upravljanje i poboljšava performanse vaših IT sistema.

Naša strategija je da obezbjedimo dosljedno i pouzdano servisiranje vašeg IT okruženja uz smanjenje zastoja i troškova vaše kompanije. Sigurnost vašeg sistema je uvijek na prvom mjestu naših misli, a mi uspostavljamo sigurnosni program koji podržava vaše poslovanje uz jačanje vaših sigurnosnih sistema kroz sljedeće:

 • Upravljanje ranjivostima

Budite korak ispred zlonamjernih napada dopuštajući nam da identificiramo probleme koji se mogu iskoristiti prije nego što to učine. RedbIT rješenje identificira ranjivosti u vašim aplikacijama, web stranici i infrastrukturi i brzo djeluje na njih. Dat ćemo vam stručne upute da odgovorite na prijetnje i oporavite se od njih ako do njih dođe.

 • Firewall 

Može otkriti i zaustaviti zlonamjerni promet prije nego što ima priliku da kompromituje vaš sistem. Upravljanje firewall-om oduzima mnogo vremena i ukoliko nemate profesionalnu podršku rizikujete da se prijetnje infiltriraju u vaše poslovanje.

 • Prevencija, otkrivanje i odgovor

Naša usluga ne samo da vam pruža kritičnu vidljivost, već nam omogućava da otkrijemo zlonamjerno ponašanje i preduzmemo odgovarajući odgovor. Naš tim koristi pametnu inteligenciju, analitiku podataka i automatizaciju za identifikaciju, odbranu i odvraćanje od cyber prijetnji. 

 • Kontrola pristupa mreži

RedbIT sigurnosno rješenje pruža jednostavan i efikasan način upravljanja kontrolom pristupa. Koristeći dosljedan pristup u svim okruženjima, možemo uštedjeti vaše poslovanje na skupim troškovima reinženjeringa mreže i/ili savjetovanja i razriješiti složenost kontrole pristupa lokalno, u oblaku ili čak hibridno.

 • Praćenje usklađenosti

U kompaniji RedbIT nudimo niz usluga vezanih za usklađenost kako bi se zadovoljile specifične potrebe vaše kompanije. Naši paketi uključuju procjenu nedostataka u usklađenosti, strategiju usklađenosti i implementaciju. Bilo da trebate dobiti svoj PCI ili ISO 27001 certifikat, identificirati područja za poboljšanje ili provjeriti da li ste i dalje usklađeni, mi vam možemo pomoći. Naše usluge testiranja penetracije mogu vam takođe pružiti podršku u pogledu usklađenosti sa sigurnošću, osiguravajući da vaše poslovanje ispunjava određene sigurnosne kriterijume i da ima odgovarajuće certifikate.

 • Podrška

Ako vam je potreban tim za internu sigurnost, možemo prilagoditi paket prema vašim potrebama. Kontaktirajte nas za više informacija.

Cyber sigurnost i mrežna sigurnost su više od čuvanja sigurnosti vaših sistema

Kada želite da poboljšate svoju cyber sigurnost, ne radi se samo o sprječavanju i oporavku od napada na vaše sisteme/mrežu, već se radi i o čuvanju podataka vaših klijenata i korisnika sigurnim i da se pridržavate vladinih i industrijskih propisa. Osiguravanje da se pridržavate propisa kao što su PCI, Essential 8 i ISO 27001, može pomoći vašem poslovanju da izbjegnete skupe kazne, kao i da svojim klijentima pružite mir. Kada kontinuirano koristite naše usluge cyber sigurnosti, također ćete pomoći da zaštitite svoje poslovanje i osigurate da se vaši sistemi i procesi ažuriraju. Kada koristite naše usluge, mi djelujemo kao produžetak vašeg poslovanja i pomažemo vam da ostanete korak ispred svih potencijalnih cyber prijetnji. Za više informacija o bilo kojoj od naših IT sigurnosnih usluga, slobodno nas kontaktirajte danas, a jedan od naših ljubaznih i stručnih operativaca rado će vam pomoći.

// KONTAKT INFORMACIJE

Kako Vam možemo pomoći ?

Za sve upite vezane za RedbIT usluge , rješenja, tehničku podršku i servis slobodno nam se obratite na navedene podatke ili nas posjetite.

Kako bismo unaprijedili svoje poslovanje posebno cijenimo Vaše komentare. Slobodno nam se obratite.

Hvala Vam!
Vaš RBS team

Adresa:

Vilsonovo šetalište 10/II, 71000 Sarajevo, BiH

Mailbox:

info@redbit.ba
info@redbit-solutions.com

Telefon:

+38762547010

  Imate pitanja?

  Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja *